Menu
Nieuws

11-10-2016

Internationaal succes voor Layla M.

MIJKE DE JONG’S FILM NU OOK GESELECTEERD VOOR DE COMPETITIE VAN HET BFI LONDON FILM FESTIVAL 2016

LAYLA M. is geselecteerd voor de officiële competitie van het toonaangevende BFI London Film Festival dat van 5 tot en met 16 oktober 2016 plaats vindt. Al eerder werd bekend gemaakt dat Mijke de Jong’s nieuwe film op het Toronto International Film Festival op 10 september in wereldpremière gaat.

LAYLA M. gaat over de 18-jarige Layla (Nora El Koussour), een Amsterdamse van Marokkaanse afkomst die zich tegen de wil van haar ouders en vanuit overtuiging aansluit bij een groep jonge Moslims die strijden voor acceptatie en het uitoefenen van hun geloof. Binnen de groep ontmoet ze Abdel (Ilias Addab), een jongen die haar begrijpt en haar verhalen over de ruzies thuis aanhoort. Layla wordt verliefd. In het geheim trouwen ze en Layla reist met hem naar het Midden-Oosten. Al snel blijkt dat Abdel steeds meer zijn eigen weg volgt en een buurvrouw is haar enige contact met de buitenwereld. Langzaamaan en tot haar afgrijzen, realiseert Layla zich wat de echte reden is van hun reis.

LAYLA M. is inmiddels de negende speelfilm van Mijke de Jong, geschreven door Jan Eilander in samenwerking met de regisseur. De Jong’s films wonnen al verschillende prijzen, waaronder een Gouden Kalf voor Joy (2010), Tussenstand (2007) en in 1997 voor de vijf actrices van Broos.

De film is een productie van Topkapi Films in coproductie met NTR, Menuet (België, bekend van o.a. Belgica en The Broken Circle Breakdown), Chromosom (Duitsland, bekend van o.a. Oh Boy) en Schiwago Film (Duitsland).

DEZE FILM KWAM TOT STAND MET STEUN VAN:
Het Nederlands Filmfonds en een bijdrage uit de Netherlands Production Incentive van het Nederlands Filmfonds, CoBO, Eurimages, het Vlaams Audiovisueel Fonds en de Tax Shelter Maatregel van de Belgische Federale Overheid, Screen Flanders, Casa Kafka Pictures, Medienboard Berlin-Brandenburg, FFA German Federal Film Board, the Royal Film Commission Jordan en het Creative MEDIA Programme of the European Union.

LAYLA M. wordt in de Benelux uitgebracht door distributeur CINEMIEN en is vanaf 17 november te zien in de bioscoop.

Meer over Layla M.