Menu
Nieuws

11-12-2017

The Square I Grote winnaar tijdens de European Film Awards

In het weekend van 9 december zijn de European Film Awards uitgereikt Ruben Ostlunds film The Square viel maar liefst zesmaal in de prijzen. De film mocht in de volgende categorieën een award in ontvangst nemen:

European Film 2017

European Comedy 2017

European Director 2017 – Ruben Östlund

European Actor 2017 – Claes Bang

European Screenwriter 2017 – Ruben Östlund

European Production Designer 2017 – Josefin Asberg

Ruben Östlund mocht eerder dit jaar voor The Square ook al de de Gouden Palm voor beste film in ontvangst nemen tijdens het Internationale Filmfestival in Cannes. Een modern museum stelt een nieuwe installatie tentoon. Een ruimte waar geen regels zijn en alles kan. Om publiek naar het museum te trekken, wordt er een PR-bureau ingehuurd. De onorthodoxe campagne die ze bedenken, gaat al snel viral en zorgt voor de nodige commotie. Christian (Claes Bang), de gerespecteerde curator van het museum kampt inmiddels met een existentiële crisis en zijn leven lijkt steeds verder te ontsporen. Met bijrollen voor Elisabeth Moss (Mad Men, Top of the Lake) en Dominic West (The Wire, The Affair).