Menu
Nieuws

15-12-2017

The Square, Loveless en Félicité op shortlist voor Oscar nominatie

Geweldig nieuws deze ochtend! Maar liefst 3 van onze films staan op de shortlist voor Oscar Beste Buitenlandse Film! Grote kans dat één van hen de belangrijkste filmprijs ook daadwerkelijk wint, aangezien de shortlist nu nog maar bestaat uit 9 film.

De geselecteerde films zijn: The Square, Loveless en Félicité

Vooral voor die laatste film is het heel bijzonder: Félicité, de film over de vrijgevochten, trotse vrouw Félicité die om haar zoon te redden een zoektocht naar geld moet ondernemen door de zinderende straten van Kinshasa, een bruisende stad vol muziek en dromen. Heel knap hoe regisseur Alain Gomis met de film een zeer rauw beeld schetst van de Congolese hoofdstad. Eerder dit jaar won Félicité een Zilveren Beer (Grand Jury Prize) tijdens de Berlinale 2017. De NRC gaf afgelopen zomer 4 sterren () aan de film en noemde de film “met gemak zo’n film zijn die je je hele leven bijblijft”. De film is nu verkrijgbaar op DVD: https://cinemien.nl/product/felicite/

Bekijk hier de gehele shortlist. 23 januari wordt deze verkleind naar 5 films die gaan strijden om het felbegeerde beeldje.