Menu
Nieuws

04-10-2018

Talkshow met Sebastian Koch tijdens Paff I Werk Ohne Autor – Never Look Away

Acteur Sebastian Koch (DAS LEBEN DER ANDEREN, HOMELAND, Werk Ohne Autor-Never Look Away) is op 12 oktober te gast tijdens de Paff-talkshow. Deze wordt gehost door hoofdredacteur van het Parool, Ronald Ockhuysen. Ook te gast zijn de Deense regisseur Pernille Fischer Christensen (BECOMING ASTRID) en Finbarr Wilbrink van Cinema Brewers. De talkshow vindt plaats van 19.30 tot 20.30 uur in de foyer van filmtheater Het Ketelhuis en is gratis toegankelijk.

Na afloop van de talkshow wordt de film Werk Ohne Autor – Never Look Away in het Ketelhuis vertoond met een introductie door Sebastian Koch.Regisseur Florian Henckel von Donnersmarck, bekend van het Oscar-winnende Das Leben der Anderen, tekent nu voor de regie van Never Look Away/ Werk Ohne Autor. In de hoofdrollen Tom Schilling, Paula Beer en Sebastian Koch.

Kurt (Tom Schilling) groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De verschrikkingen die plaatsvinden onder Hitlers regime, raken ook zijn persoonlijke leven. Kurts jonge tante die kampt met een psychische aandoening valt ten prooi aan de nazi’s. Al in zijn vroege jeugd wordt duidelijk dat Kurt een kunstzinnig talent heeft. Hij belandt op een kunstacademie in Oost-Duitsland waar hij mee dient te gaan in de door de communistische overheid opgelegde kunstbeoefening, die de arbeider verheerlijkt en de individualiteit van de kunstenaar onderdrukt. Op de academie ontmoet hij Elisabeth (Paula Beer). De twee worden op slag verliefd. Elisabeths vader, Professor Seeband (Sebastian Koch), is niet onder de indruk van Kurt en is hem liever kwijt dan rijk. De twee mannen zijn verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. De dubieuze rol die Seeband tijdens de Tweede Wereld Oorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Als Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook implicaties voor Seeband. De film draait vanaf 24 januari 2018 in de Nederlandse filmtheaters.

De derde editie van Paff vindt plaats van 10 t/m 14 oktober 2018. Vijf dagen lang kan het publiek dan genieten van de nieuwste kwaliteitsfilms die als (voor)première worden vertoond. Het programma vormt daarmee een overzicht van de belangrijkste arthousefilms van het nieuwe culturele seizoen. Dit jaar breidt het festival uit naar meerdere locaties verspreid over de hele stad. Het Ketelhuis (West), Cinecenter (Centrum), Studio/K (Oost) en FC Hyena (Noord) zijn de deelnemende theaters. Voor het volledige programma en kaartverkoop ga naar www.paff.nl.

b040c008_160624_r6xg01725642