Menu
Nieuws

22-04-2010

Vincere bejubeld in de Nederlandse pers!

Vincere die vanaf 22 april in de Nederlandse bioscopen draait, wordt bejubeld in de Nederlandse pers. Van interviews met regisseur Marco Bellocchio en hoofdrolspeelster, steractrice Giovanna Mezzogiorno, tot lovende recensies en achtergrondartikelen in kranten, bladen en in verscheidene radio- en tvprogramma’s zoals OVT (VPRO) en Opium Radio en Opium TV. Regisseur Frans Weisz sprak over Vincere in Met het oog op morgen.

Onderstaand wat citaten en links.

Wat Vincere werkelijk bijzonder maakt, is de manier waarop Bellochio zijn verhaal verteld. Nagespeelde scènes worden afgewisseld met boeiend archiefmateriaal uit de jaren twintig en dertig… Beeld en geluid illustreren op perfecte wijze hoe bombastisch en vol pathetiek het Italiaanse volk en zijn leider zijn geworden…. Bombast en pathetiek perfect geïllustreerd.
NRC Handelsblad

In de vermenging van archiefbeelden en theatrale massascènes toont Bellochio zich een ware virtuoos. Giovanna Mezzogiorno, die zichzelf compleet geeft om te overtuigen als een tot op het bot gekrenkte vrouw.
Het Parool

De fenomenale prestatie van hoofdrolspeelster Giovanna Mezzogiorno. Zij geeft Ida Dalser zoveel koortsachtige energie en vastberadenheid mee, dat ze haast een Jeanne d’Arc-achtige martelaar wordt.
de Volkskrant

Heel knap ook hoe Bellochio eigenlijk maar twee personages nodig heeft om een film te maken die voelt als een verslag van een tijdperk. Wie dat lukt is ontegenzeggelijk een meester.Met Vincere keert Marco Bellochio terug in de galerij van de belangrijkste hedendaagse Italiaanse filmmakers.
De Filmkrant

Een theatraliteit die goed past bij het Italiaanse fascisme en wordt versterkt door operateske muziek en toneelachtige sets.
Vrij Nederland.

Mezzogiorno draagt met haar acteren dat persoonlijke drama, terwijl in deze film ook de historische achtergrond blijft fascineren… Marco Bellochio laat zien hoe de man die door Ida wordt aanbeden haar bestaan verloochent.
De Telegraaf

Het verhaal van Vincere is ijzersterk. De acteurs doen hun werk met bezieling, helemaal in lijn met de grootse passie die de melodramatische fiklm uitstraalt.
Sp!ts

Vincere is zo een film die ons eraan herinnert dat cinema een onvergetelijke ervaring kan zijn en toont daarmee ook aan dat de Italiaanse cinema nog steeds in staat is van tijd tot tijd een meesterwerk af te leveren.
Movie2Movie