Menu

Over Cinemien

Cinemien is een onafhankelijke, all-rights filmdistributeur die al meer dan 40 jaar professionaliteit verenigt met liefde voor films en een goede neus voor nieuw talent. In Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Liechtenstein, Israël, Spanje en Zweden brengen we films uit in de bioscoop, op DVD/Blu-Ray, Video on Demand en TV. Het hoofdkantoor van het bedrijf is in Utrecht gevestigd, daarnaast is er een kantoor in Frankfurt. In België en Luxemburg was Cinemien voorheen bekend onder de naam ABC Distribution.

Cinemien koopt films aan op de belangrijke internationale filmfestivals en de kwaliteit van films staat voorop in het aankoopbeleid. Verschillende internationaal bekroonde films werden door Cinemien bij het publiek gebracht en nieuwe, talentvolle filmmakers kregen een kans. Cinemien is hen gedurende hun carrière blijven volgen.

Een greep uit onze catalogus: de met prijzen overladen Carol (Todd Haynes) en 45 Years (Andrew Haigh), de Gouden Palm-winnaars Festen (Thomas Vinterberg) en La Pianiste (Michael Haneke), de films van de Franse regisseur François Ozon: Sous le Sable, 8 Femmes, Swimming Pool en Dans la Maison, de Duitse succesfilms Good Bye Lenin (Wolfgang Becker), Gegen die Wand (Fatih Akin), Die Fremde (Feo Aladag), Lore (Cate Shortland) én de met een Oscar® bekroonde films Das Leben der Anderen (Florian Henckel von Donnersmark), de spraakmakende Italiaanse films Gomorra (Matteo Garrone), Le Meraviglie (Alice Rohrwacher), Il Divo en La Grande Bellezza (beide van Paolo Sorrentino), de films van het Canadese supertalent Xavier Dolan: J’ai tué ma mère, Les Amours Imaginaires, Laurence Anyways, Tom à la ferme, Mommy en Juste la fin du monde, Un Prophète van Jacques Audiard, de documentaire Strike a Pose (Ester Gould & Reijer Zwaan) en Layla M., van regisseur Mijke de Jong.

Een selectie van onze beste titels wordt op dvd uitgebracht onder het label ‘Award Winning Cinema’; een sterk merk dat garant staat voor talent en hoge kwaliteit films. Met ambitieuze plannen voor de toekomst zal Cinemien zich in blijven zetten voor mooie en bijzondere kwaliteitsfilms.

Contact

Algemeen: 030-8200982
E-mail: info@cinemien.nl

Adres

ABC Theatrical Distribution B.V.
Hengeveldstraat 29
3572 KH Utrecht
The Netherlands