Menu
Nieuws

01-10-2010

Cinemien en De Hermitage geven weg

Tot 18 maart 2011 is de expositie De Onsterfelijke Alexander de Grote in De Hermitage te zien. De tentoonstelling omvat meer dan 350 topstukken, waaronder de beroemde Gonzaga-camee, uit het Staatsmuseum de Hermitage St.- Petersburg. Het is de eerste keer in Nederland dat een tentoonstelling wordt gewijd aan Alexander de Grote, zijn reis naar het Oosten en de invloed van het hellenisme. De expositie beslaat een periode van bijna 2500 jaar.

Tijdens de Museumn8 wordt De Hermitage omgedoopt tot Alexander Rules! Van Grieks volksdansen en een workshop onsterfelijkheid met Ellen de Bruin tot ouzo in Neva en Sappho’s tears in de kerkzaal. Alexander regeert de n8 in De Hermitage Amsterdam.

Cinemien geeft weg

Cinemien geeft 10 toegangskaarten voor weg de expositie De Onsterfelijke Alexander de Grote. Wil je kans maken op een toegangskaart voor 2 personen, mail dan voor 19 oktober het antwoord op de volgende vraag naar mailing@cinemien.nl: welke Nederlandse fotograaf filmde en fotografeerde een aantal objecten uit de tentoonstelling De Onsterfelijke Alexander de Grote? Deze actie loopt tot 1 november.

De Hermitage geeft weg

Naar aanleiding van de release van Yves Saint Laurent – L’Amour Fou geeft De Hermitage 20 vrijkaarten van deze film weg. Als je kans wilt maken op gratis filmkaartjes voor 2 personen, stuur dan voor 19 oktober een e-mail naar sales@hermitage.nl met het correcte antwoord op de volgende vraag:

In de veiling van 2008 bij Christie’s was lot 184 een koperen servies uit een bepaald gebied in Rusland. Welk gebied was dat?