Menu
Nieuws

07-10-2010

Cosavogliodipiu in de bioscopen

Vanaf 7 oktober draait Cosavogliodipiù in de Nederlandse bioscopen. De Nederlandse pers reageert enthousiast. hier wat citaten:

Twee mensen, opgeslokt door de sleur van het dagelijks leven, hervinden een vurige passie in elkaars armen. Soldini vangt hun verlangende lijven vol ontembare lust. Trouw

In de fraai gestileerde, behoorlijk sensuele seksscènes in het vulgair verlichte liefdeshotel verdwijnt voor Anna en Domenico de buitenwereld, bestaat alleen nog het bed. In dat bed ontdekken ze sinds lang vervlogen passie, (her)beleven ze dierlijke lust en ervaren ze de verzengende kracht van gezamenlijke orgasmen, een intense ervaring die voor Domenico, naar eigen zeggen, geheel nieuw is.
NRC Handelsblad

Uitstekende acteerprestaties in deze realistische film van de in Italië zeer populaire regisseur Soldini. Metro

Silvio Soldini, die tien jaar geleden een arthousehit had met de komedie Pane e tulipane, vervolgt met Cosavogliodipiù de weg die hij drie jaar geleden insloeg met Giorni e nuvole: lichtvoetig realisme over ‘gewone’ mensen.
Het Parool

Het verhaal van hun overspelige liefde is zoals zo vele onvrijwillige passies, maar toch ook weer net iets anders. Omdat regisseur Silvio Soldini en zijn coscenaristen zo’n oog hebben voor kleine, alledaagse bijzonderheden, is het levendige Cosa voglio di piu (Wat zou je nog meer willen) authentiek en invoelbaar. Liefde is zoals het weer: je hebt er geen controle over.
De Telegraaf

… een mooi Italiaans drama over passie en verscheurdheid van regisseur Silvio Soldini (Pane e Tulipani, Giorni e Nuvole) met de steractrice Alba Rohrwacher in de hoofdrol.
Film 1

Mooi spel en prachtige beelden
Red

Onder andere The Hollywood Reporter looft het acteerwerk van met name Alba Rohrwacher (die eerder schitterde in ‘Il Papà di Giovanna’ en daar een Golden Globe voor ontving). En Variety roemt wederom de cinematografie: het camerawerk is net als in ‘Giorni e Nuvole’ in handen van Ramiro Civita. Er wordt eenzelfde documentaireachtige filmstijl gehanteerd die het mogelijk maakt om je volledig te laten meeslepen in de geluksbubbel waarin geliefden zich zo kunnen wanen.
Movie2Movie

Hoewel beide hoofdpersonen hun partners en familie vreselijk pijn doen met hun overspel, krijgt de kijker toch een gevoel van sympathie voor de twee. Dat is een compliment aan Alba Rohrwacher en Pierfrancesco Favino, twee van de grootste talenten van het Italiaanse witte doek van dit moment, die hun rollen zeer overtuigend neerzetten en enkele zeer gepassioneerde scenes geloofwaardig spelen.
Italia365Bottega