Menu
Nieuws

04-11-2010

Die Fremde in de Nederlandse bioscopen

Vanaf 4 november draait de Duiste film Die Fremde in de bioscopen. Hier wat citaten uit de pers:

Hoewel Die Fremde (Prachtige debuutfilm van de Oostenrijkse actrice Feo Aladag) lang duurt, verveelt hij geen moment. Elke scene draagt bij aan het verhaal en is mooi in beeld gebracht. Sibel Kekilli, bekend van Gegen die Wand, schittert ook in Die Fremde. Een hartverscheurend drama, dus houd de zakdoeken gereed!
LINDA.

Het zijn niet alleen de spaarzame emotionele confrontaties die indruk maken, maar ook de stille, zwijgende momenten die de eenzaamheid van de hoofdpersonen onderstrepen.
De Filmkrant

Het is knap hoe Aladag met dit onderwerp, waarbij clichés en gemeenplaatsen op de loer liggen, zo’n rake film heeft weten te maken.
Vara Gids

Het resultaat is een genuanceerd portret van een familie waarin traditie en moderniteit hard op elkaar botsen.
Het Parool

Die Fremde is een realistische, aangrijpende prachtfilm over een heikel onderwerp. Kekilli maakt opnieuw grote indruk met een meesterlijke prestatie.
Metro

Feo Aladag pakt in haar speelfilmdebuut een actueel thema aan, zonder te vervallen in stereotypes of boodschapperigheid.
Nu.nl

Aladag haalt spanning uit het gegeven of Umay nu wel of niet levend het einde van de film haalt. Maar ongeacht de uitkomst is dit een somber stemmend portret.
Preview

Die Fremde ontkomt grotendeels aan al te gemakkelijke emoties. Een meedogenloze film blijft over, die geen ruimte laat voor twijfel.
8 Weekly

Sibel Kekilli heeft de kijker al na een halve minuut bij de lurven met haar onschuldige maar tegelijk krachtige uitstraling.
FilmTotaal

Feo Aladag laat op een sobere manier de tragiek zien die schuilgaat achter eerwraak-kwesties. Die Fremde is een prachtig geacteerde tragedie.
De Telegraaf