Menu
Nieuws

11-12-2011

Canto Zondag op Westergasfabriek

Canto Zondag op Westergasfabriek

Bioscoop Het Ketelhuis en ABC – Cinemien presenteren een unieke en eenmalige combinatie van film en concert op zondag 11 december.

Op zondag 11 december presenteren Bioscoop Het Ketelhuis en ABC – Cinemien een unieke en eenmalige combinatie van film en muziek: de inmiddels veelbesproken documentaire Over Canto van regisseur Ramon Gieling is te zien in Het Ketelhuis. Daarna wordt in het MC Theater een live uitvoering van Canto Ostinato uitgevoerd door Robert Lambermont en Daphne Keune van het Rondane Kwartet.

Over Canto
De Nederlandse documentairemaker Ramon Gieling gaat in de documentaire Over Canto op zoek naar het mysterie van de compositie Canto Ostinato van Simeon Ten Holt. Deze compositie heeft het leven van veel mensen ingrijpend veranderd. Filmmaker Ramon Gieling ondervraagt een groot aantal mensen, zoals actrice Halina Reijn en pianist Kees Wieringa, over de verstrekkende invloed die het muziekstuk op hun leven heeft gehad.
Over Canto is vanaf 8 december in het hele land te zien.

Pianisten
Pianisten Robert Lambermont, Daphne Keune, Laura Sandee en Petra van Oort vormen het Rondane Kwartet dat zich specialiseert in de muziek van Simeon ten Holt. Regelmatig voeren zij avondvullende composities uit voor vier vleugels. De pianisten van het Rondane Kwartet zoeken naar nieuwe klanksferen en reageren hiermee op de uitvoeringshistorie van de muziek van Simeon ten Holt. In september 2010 lanceerde het kwartet zijn eerste dubbel-CD met de Canto Ostinato die lovend door pers en publiek ontvangen werd.

Programma zondag 11 december

Over Canto
13.00 – 14.30 uur
Bioscoop Het Ketelhuis, Amsterdam

Concert Canto Ostinato
15.30 uur – 17.00 uur
MC Theater, Polonceaukade 5, Amsterdam

Kaartverkoop
Kaarten voor dit arrangement à € 27,50 zijn te reserveren via telefoonnummer +31(0)20 6840090.