Menu
Nieuws

17-05-2012

OSLO, AUGUST 31st enorm succes in Frankrijk

In het openingsweekend zijn voor OSLO, AUGUST 31st , de nieuwste film van Joachim Trier, 30.000 kaartjes gekocht. Hierdoor is OSLO, AUGUST 31st de meest populaire Noorse film sinds KITCHEN STORIES (2003) van Bent Hamer. OSLO, AUGUST 31st was het eerst te zien op het filmfestival van Cannes (Un Certain Regard) en viel daarna wereldwijd in de prijzen op verschillende festivals.

In OSLO, AUGUST 31st vertelt Joachim Trier het verhaal van de dertiger Anders, die een emotionele zoektocht naar zijn geboortestad Oslo onderneemt. Hij besluit daar op zoek te gaan naar mensen en plaatsen uit zijn vroegere leven en wordt geconfronteerd met de kansen die hij verknalde en de mensen die hij teleurstelde. Tegelijkertijd staat hij oog in oog met de schoonheid van de stad Oslo en misschien wel van het leven zelf. Is dit een eindpunt of is er ruimte voor een nieuwe start?

OSLO, AUGUST 31st is een integer en poëtisch drama van regisseur Joachim Trier naar het boek Le Feu Follet, waar ook de gelijknamige beroemde film noir van Louis Malle (1963) op is gebaseerd.

Joachim Trier is de regisseur van de internationaal bekroonde film REPRISE, o.a. winnaar van Discovery Award op het Toronto Film Festival en de MovieZone Award op het Internationaal Filmfestival Rotterdam.

OSLO, AUGUST 31st draait vanaf 17 mei 2012 in de Nederlandse filmtheaters.