Menu
Nieuws

10-10-2012

Golden Shell voor Francois Ozon

Na het winnen van de Prijs van de International Kritiek in Toronto (de Firesci Prijs) is François Ozons Dans la maison gisteren bekroond met de Golden Shell voor Beste Film en tevens Beste Script op het Filmfestival van San Sebastian!

Ozons opvolger van Potiche, met in de hoofdrollen Kristin Scott Thomas (Il y a longtemps que je t’aime, Haar naam was Sarah) en Fabrice Luchini, Les femmes du 6e étage) 6E ÉTAGE ) gaat op 10 Oktober in première in België en Frankrijk en 1 dag later in Nederland.

Germain – leraar Frans – raakt ontmoedigd door het huiswerk van zijn leerlingen tot hij Claudes opstel ‘In het huis’ leest. In het verhaal dringt een 16-jarige jongen binnen in het huis van een klasgenoot. Claude blijkt een scherp gevoel voor observatie te hebben, vermengd met bijna voyeuristisch neigingen.

Waarom is Claude zo geobsedeerd door het huis, de familie en vooral de moeder? Wat heeft hij daar te zoeken? Germain raakt geobsedeerd door het verhaal, maar Claudes inbreuk op de privacy leidt tot oncontroleerbare gebeurtenissen. Germain en zijn vrouw raken verzeild in een subtiel spel. Realiteit en fictie gaan met elkaar aan de haal.

Dans la maison  is een knappe en uiterst spannende film over obsessie en verlangen.

Klik hier voor de trailer.