Menu
Nieuws

11-10-2012

Cinemien op het Toronto International Film Festival

Vier films die ABC Cinemien in Nederland in de filmtheaters zal uitbrengen, zijn op het aankomend Toronto International Film Festival te zien.

DANS LA MAISON van François Ozon met Kristin Scott Thomas en Fabrice Luchini is de ijzersterke opvolger van het succesvolle POTICHE en Ozons eerste samenwerking met Kristin Scott Thomas.
DANS LA MAISON gaat in wereldpremière op het TIFF (Special Presentation Programm).
Nederlandse release: 11 oktober

LAURENCE ANYWAYS van Xavier Dolan ging in wereldpremière op het afgelopen filmfestival van Cannes en werd daar bekroond met verschillende prijzen, waaronder de Prijs voor Beste Actrice.
LAURENCE ANYWAYS is een episch liefdesverhaal dat de kijker door middel van overdonderende beelden, kostuums en een fantastische soundtrack de kracht van liefde laat zien. De 23-jarige Xavier Dolan – het Canadese antwoord op Pedro Almodóvar en François Ozon – maakte van elke scène een spetterend kunstwerk. LAURENCE ANYWAYS is te zien op het TIFF (Special Presentation Programm).
Nederlandse release 20 september.

LORE van Cate Shortland (SUMMERSAULT) is te zien op het TIFF (Special Presentation Programm). LORE werd bekroond met de publieksprijs voor Beste Film op het afgelopen festival van Locarno.
Nederlandse release: TBA

IO E TE van Bernardo Bertolucci (naar de bestseller Jij en Ik van Marco Ammaniti) beleefde zijn wereldpremière in Cannes en is te zien op het TIFF.
Nederlandse release: 28 maart 2013.