Menu
Nieuws

07-02-2013

Release Io en Te

Vanaf vandaag draait IO e TE van Bernardo Bertolucci (The Last Emperor, Il Conformista, Novecento, Last Tange in Paris) in de Nederlandse filmtheaters. IO e TE is een verfilming van de bestseller van Niccolo Ammaniti.

De Nederlandse pers reageert enorm enthousiast op IO e TE, door middel van lovende recensies en interviews afgenomen met de Italiaanse grootmeester tijdens zijn bezoek aan Nederland in januari. Hij was ook te gast in College Tour:

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1322840

Hier wat citaten:

Zoektocht naar liefde en affectie. Een intieme, in opvallend warme tinten geschoten vertelling over eenzaamheid. Erg knap!
De Volkskrant

Een aangename verrassing, een mooie film vol hoop.
Trouw

Een prestatie van format.
NRC Handelsblad

Perfect verhaal
Cinema.nl

De wedergeboorte van Bernardo Bertolucci
De Groene Amsterdammer

Tegen de achtergrond van het turbulente Italië wordt het verhaal vertelt van een generatie jonge mensen die hunkeren naar acceptatie, maar bang zijn zichzelf te verliezen. Tegelijkertijd is het een ode aan de kracht van familieliefde.
Veronica Magazine

Pakkend intiem drama! Bertolucci weet de spanning fraai op te bouwen. En echt zwaar wordt het drama gelukkig nooit. Er zit zelfs humor in. Een must voor de luisteraar is de Italiaanse versie van Space Oddity, met een totaal andere invalshoek dan de versie van David Bowie, die Bertolucci in zijn film verwerkte.
AD

De grootmeester van de Italiaanse cinema Bernardo Bertolucci, raakte door de novella Io e te van Niccolo Ammaniti geinspireerd om na een stilte van negen jaar weer te gaan filmen. Resultaat is een intieme, kleine film op een pakkende soundtrack.
Telegraaf