Menu
Nieuws

26-08-2013

Cinemien titels op aankomende Filmfestivals!

Er staan alweer twee grote filmfestivals voor de deur: Van 28 augustus tot 7 september vindt het Filmfestival van Venetië plaats en van 5 tot 15 september het Internationale Filmfestival van Toronto.

Met groot plezier kondigen wij diverse filmtitels aan die op de festivals te zien zullen zijn en in de loop van dit of volgend jaar in de Nederlandse filmtheaters te zien zijn.

Venetië

In competitie in Venetië voor de Gouden Leeuw staat de nieuwste film van de jonge en succesvolle filmmaker Xavier Dolan (Les Amour Imaginaires, Laurence Anyways) – TOM A LA FERME.

Toronto

Dolan’s film is ook geselecteerd voor Toronto en draait in het special presentations programma van het festival. In dit programma is ook het cinematografische spektakel van Paolo Sorrentino te bewonderen (Gouden Palm nominatie 2013), LA GRANDE BELLEZZA.

THE LUNCHBOX van Ritesh Batra beleeft zijn Noord-Amerikaanse première op Toronto. Vanaf 12 december zal deze feelgood film uit India te zien zijn in de bioscopen in Nederland.

Het vervolg op de succesvolle documentaire A STORY OF FILM van Mark Cousins, A STORY OF CHILDREN AND FILM, is ook geselecteerd.

Evenals AN EPISODE IN THE LIFE OF AN IRON PICKER van Danis Tanovic (Winnaar van de Zilveren Beer en de Juryprijs voor Beste Acteur (Nazif Mujic) op het Filmfestival van Berlijn) en L’ICONNU DU LAC (Regieprijs Certain Régard Filmfestival van Cannes) van Alain Guiraudie.

Release data:

26-09-2013                         A STORY OF CHILDREN AND FILM

07-11-2013                         LA GRANDE BELLEZZA

12-12-2013                         THE LUNCHBOX

Voor meer informatie over de festivals:

www.labiennale.org/en/cinema/

www.tiff.net