Menu
Nieuws

01-09-2013

De pers over A STORY OF CHILDREN AND FILM

★★★★ AD

"Imposante en verrassende selectie filmbeelden"

★★★★ NRC

"Hij illustreert [het] met een veelheid aan clips uit allerlei landen, zoals Albanië en zelfs Nederland (met een stukje uit Kauwboy). Die brede blik is de kracht van A Story of Children and Film."

★★★★ 1/2 De Telegraaf

“Op zijn boeiende, bonte en poëtische trip leert hij ons spelenderwijs aandachtiger en beter kijken. En hij wekt verlangen om de aangestipte films te gaan zien. Want echte goede kinderfilms zijn voor alle leeftijden.”

★★★ De Volkskrant

"Wat A Story of Children and Film de moeite waard maakt, is dat Cousins zo veel bekende en onbekende films tevoorschijn tovert die je onmiddellijk wilt zien of herzien."

"En al raffelt Cousins de scenes af  … zijn bewondering voor de jonge helden van de wereldcinema werkt er niet minder aanstekelijk om.”

★★★ Trouw

"Verfrissend is, dat Cousins behalve met de Spielberg klassieker E.T. niet zoveel op heeft met Amerikaanse films. Zijn kinderportretten komen vooral uit Iran, Japan, China en Rusland zoals het prachtige Ten Minutes Older (Herz Frank)."

★★★ Het Parool

"Mark Cousins zocht een andere route, waarbij nooit duidelijk is waar hij precies heen wil. (…) Maar Cousins heeft één capaciteit die zich nooit verloochent: een geweldige kennis van de filmgeschiedenis, zodat we kunnen genieten van ruim 50 filmfragmenten met kinderen uit 25 landen."

★★★ De Filmkrant

"Zijn ontdekkingsreis prikkelt vooral door de grote verscheidenheid aan voorbeelden. Cousins’ observaties zijn vaak raak maar dreigen ook wel eens gekunsteld te worden."

"Het wekt in ieder geval het verlangen om tenminste een aantal van de aangehaalde films (weer) te gaan zien. (…) Het biedt bijvoorbeeld een unieke kans om Kauwboy en Kes, die vaak met elkaar in verband worden gebracht, nu ook daadwerkelijk naast elkaar te zien."

★★★ VPRO Gids

"De talloze filmfragmenten zijn wonderschoon"

"Het grootste plezier schuilt in het ontdekken van films waar je nog nooit van had gehoord, en net als in The Story of Film is de cinefiele rijkdom imponerend."

★★★ TV Krant

"Het zijn de geweldige filmfragmenten die voor zichzelf spreken, uiteraard met commentaar van Cousins zelf, met zijn wat monotone, lispelende maar o zo betoverende stemgeluid."

★★★ Moviescene.nl

“Cousins laat in A Story of Children & Film op creatieve en innemende wijze zien hoe de wereld van kinderen er in de loop van de filmgeschiedenis uit ziet, al krijgt zijn uiteenzetting tegen het eind net iets te veel het karakter van alleen maar een inventarisatie.”`

★★★ Filmtotaal.nl

“Wat het sterke is aan deze documentaire, net als The Story of Film, is de aanstekelijke geestdrift waarmee Cousins zijn filmkennis etaleert. De filmmaker trekt wederom een groot register aan (minder bekende) werken open en laat rake parallellen zien tussen films die op het eerste oog weinig met elkaar te maken lijken te hebben. Hij opent zo nieuwe deuren voor de kijker.”

★★★1/2 Cinemagazine.nl

A Story of Children & Film heeft zijn tekortkomingen, maar wat uiteindelijk resteert zijn het groot aantal fraaie fragmenten die een mooie doorsnede vormen van de representatie van kinderen in de cinema.”

Deadline.nl

A Story of Children and Film laat zien hoe veelzijdig kinderen worden geportretteerd in films uit verschillende landen en tijden en is tegelijkertijd ook een ode aan de universele kindertijd.”