Menu
Nieuws

01-12-2013

SAMSARA – oogstrelende meditatie

Vanaf vandaag is het visuele spektakel van Ron Fricke en Mark Magidson op het grote doek in Nederland te bewonderen!

Hier lees je wat de pers ervan vond:

½  De Telegraaf: “Oogstrelende meditatie – Bij gebrek aan een beter woord zou je SAMSARA een documentaire kunnen noemen, maar het is specialer dan dat. Een magistraal stuk film dat moeilijk in woorden te vangen is. “

“Wie zich er voor openstelt, krijgt een overweldigende bioscoopervaring. Het woord documentaire doet deze film te kort. Samsara is een belevenis.”

TV Krant: “Wie deze kerst niet alwéér ‘Home alone’, ‘Pietje Bell’ of ‘Sissi’ op tv wil zien, kan overwegen te kiezen voor iets spectaculairs en visueel overdonderends. De documentaire Samsara is een ervaring om nooit te vergeten. In magnifieke beelden toont filmmaker Ron Fricke honderd minuten lang een opeenvolging van natuurfenomenen, menselijke gedragingen en cultureel erfgoed.”

NRC Handelsblad: “Samsara is als een knapperend houtvuur. Je kan je ogen er nauwelijks van afhouden.”

Het Parool: “Wonderschoon plaatjesboek over de aarde en haar bewoners

De Volkskrant: “Verbluffende, haarscherpe beelden zijn het, die je letterlijk anders naar de wereld doen kijken.”

Indebioscoop.com: “Het fantastisch staaltje camerawerk, dat met licht speelt als geen ander maakt van SAMSARA een ongezien kunstwerk dat veel  meer is dan een gewone documentaire.”

Filmtotaal.nl: “De tijd en werk die in deze fascinerende beeldenstroom is gaan zitten roept groot ontzag op. De plaatjes die Fricke ons voorschotelt zijn van een ongekende schoonheid.” –  

“Het beste kun je al het moois dat Samara te bieden heeft maar gewoon op je af laten komen en je vergapen aan de schoonheid van onze aardkloot. Als je die rust weet te vinden dan is Frickes nieuwste beeldenstroom pure kunst waar je je compleet aan over kunt geven.”

Cinemagazine.nl: “Al met al geeft Fricke’s en Magidsons werk meer dan genoeg stof tot nadenken. ‘Samsara’ maakt je ervan bewust hoe weinig je weet, en hoeveel je niet wil weten. Hoeveel moois er op aarde te zien is. Hoe vreemd de mensheid en het leven in het algemeen eigenlijk is.  Gaat dit zien op een zo groot mogelijk scherm.”

Happinez: “Een non-verbale, optimistisch gestemde documentaire, die met fraaie beelden de grootsheid van het leven viert. (…) Niet het eindresultaat telt, maar de weg ernaartoe.”

Filmkijker.nl: “Het was alsof het me als een mot naar een vlam trok, niet langer nadenkend over wat ik zag en het gewoon over me heen laat komen."

Conclusie: Ga deze prachtige stroom van beelden van onze ronde bol op het grote scherm in de bioscoop bewonderen! Waar? Kijk op onze website om te zien in welke filmtheaters de film draait.