Menu
Nieuws

01-12-2013

The Lunchbox – een film om niet snel te vergeten

The Lunchbox, de vrolijke feelgood film van Ritesh Batra, is vanaf vandaag te bewonderen in de bioscopen! De pers reageerde uiterst positief over deze debuut speelfilm van de Indiase regisseur:

De Telegraaf,  Algemeen Dagblad

Het Parool – “Sterke openingsscène”, “Irrfan Khan speelt een mooie ingetogen rol als een man die zich allang heeft neergelegd bij de monotonie van het leven.”

Cinema.nl/VPRO – "De film brengt een universeel verhaal in een exotische setting, en bewijst dat de Indiase cinema meer te bieden heeft dan melodramatische musicals. De charmante acteurs spelen juist prachtig ingetogen."

De Volkskrant – “Batra voegt een snufje magisch-realisme toe en een scheut humor”, “Mooi gefilmd”

NRC Handelsblad – “The Lunchbox is een bescheiden film, simpel gefilmd, weinig poespas,  maar een melancholisch inkijkje in de levens van twee mensen die helemaal niet in hun tijd passen.”

Metro – “Een aangenaam magisch-realistisch atmosfeertje, wat een lieve, romantische film oplevert.”

TV Krant – “De film is vrolijk, romantisch, leerzaam en onderhouden. En culinair bovendien.”

Filmpjekijken.com – “The Lunchbox is een meer dan geslaagde speelfilm van Ritesh Batra. Een feelgoodmovie met een fascinerende kijk in een wereld zonder social media en internet, waar mensen communiceren via brieven.” , “The Lunchbox, een film om niet snel te vergeten.”

Indebioscoop.com – “De acteurs spelen hun rollen subtiel, met krachtig resultaat.”,  “Dit is een op en top  Indiase film”,  “De film vertelt een simpel grensoverschrijdend verhaal op een universele, geheel eigen manier.”

Film Totaal –  “Het is ook een mooi beheerst drama over beschadigde mensen die zich aan elkaar vastklampen om er weer bovenop te komen. Overtuigend ingetogen geacteerd en gespeend van vals sentiment. Als de nieuwe Indiase cinema van dit kaliber blijft, dan staat ons nog veel moois te wachten.”

Cultuurbewust.nl – “Batra weet de kijker onder te dompelen in subtiele herhalingen van quotes, beelden, geluiden en emoties die geen moment vervelen. (…) The Lunchbox is dan ook een innemende en fascinerende puzzel die de kijker laat zoeken naar de kleine verschillen in eindeloze herhalingen.”,  “De film zit boordevol humor”

Vijf Zintuigen – “Wat zo knap is van regisseur Ritesh Batra is dat hij de eenzaamheid van de twee hoofdpersonages in de chaotische stad invoelbaar maakt op hele subtiele wijze.”