Menu
Nieuws

02-02-2014

Cinemien op het IFFR 2014

Over iets meer dan een week is het alweer tijd voor de 43e editie van het International Film Festival Rotterdam. ABC-Cinemien is dit jaar met vijf films vertegenwoordigd op het festival waaronder ook L’INCONNU DU LAC die vanaf 6 februari in de bioscoop te zien is.

Hieronder volgt een compleet overzicht van alle titels die je kan zien tijdens het filmfestival in Rotterdam:

STARRED UP
van David Mackenzie

Eric is een jonge delinquent die vanwege zijn gewelddadige gedrag wordt overgeplaatst naar een gevangenis voor volwassenen. Daar wordt hij geconfronteerd met zijn eigen vader, die het grootste deel van zijn leven in de gevangenis heeft doorgebracht.

STARRED UP geeft een hartverscheurende en overtuigende blik op het leven achter de tralies vanuit het perspectief van een angstige maar ook kwade tiener.

De film werd in totaal voor acht British Independent Film Awards genomineerd waaronder beste film en beste regie. De film won de prijs voor beste mannelijke bijrol (Ben Mendelsohn). Op het London Film Festival ontving de film de prijs voor beste scenario en werd ook genomineerd voor beste film.

Release: 22 mei 2014

L’INCONNU DU LAC
van Alain Guiraudie                                                                         

Op een cruiseplek rond een meer op het Franse platteland laat Franck  zijn oog vallen op Michel, een adonis met de allures van een jaren 70 pornoster. Op een avond ziet Franck hoe Michel zijn geliefde met opzet verdrinkt. In plaats van de moord te melden wakkert het gebeuren enkel zijn erotische fixatie aan.  

L’INCONNU DU LAC is een spannend opgebouwde thriller over liefde, lust en de gevaren van een zorgeloze levensstijl. Winnaar van de Queer Palm en regieprijs Un Certain Regard , Cannes 2013

Release: 6 februari 2014 

DIE FRAU DES POLIZISTEN
van Philip Gröning

DIE FRAU DES POLIZISTEN is een in hoofdstukken vertelde intieme familiegeschiedenis. Het intelligente jonge dochtertje van het gezin is het cement in de gaandeweg verslechterende relatie tussen haar jonge moeder Christine  en vader Uwe , die een politieman is in een kleine Duitse provinciestad. Er is niet veel nodig om de achterdocht en spanning te laten omslaan in geweld.  

In deze film ontrafelt Philip Gröning (Into Great Silence) de duistere kant van liefde, verlangen, macht en schaamte.

Winnaar van de Special Jury Prize tijdens het Filmfestival van Venetië 2013.

Release: 12 juni 2014

CLUB SANDWICH
van Fernando Eimbcke

Paloma (35) en haar 15 jaar oude zoon Hector hebben een sterke en bijzondere relatie. Tijdens een vakantie aan de kust ontmoet Hector Jazmin, een meisje met wie hij zijn eerste ervaringen in de liefde en de seksualiteit deelt. Paloma vindt het moelijk dit te accepteren en haar zoon los te laten.

Regisseur Fernando Eimbcke (Lake Tahoe) weet dit onderwerp met de juiste gevoeligheid en de juiste dosis humor te benaderen.

Release: zomer 2014 

YOU AND THE NIGHT [Les rencontres d’après minuit]
van Yann Gonzalez

Een mysterieus jong stel organiseert een orgie en nodigt vier vreemden uit: de slet, de ‘stud’, de tiener en de ster. Als de avond vordert komt langzaam het privéleven van de gasten naar boven en meer…

Met Niels Schneider (Les Amours Imaginaires) en Alain Fabien Delon. YOU AND THE NIGHT is een heerlijk edgy en broeierig debuut. 

Release: februari tijdens de Gay Film Night

Het festival vindt plaats van 22 januari tot en met 2 februari 2014. Het programma wordt bekend gemaakt op 15 januari in de bijlage van de Volkskrant. Meer informatie over kaartjes en het programma kan je ook vinden op www.iffr.nl