Menu
Nieuws

08-05-2014

Vanaf nu te zien: ANNI FELICI

Amsterdam, 8 mei 2014

ANNI FELICI is vanaf vandaag te zien in de bioscopen!

De nieuwste film van de Italiaanse regisseur Daniele Luchetti (Mio Fratello E Figlio Unico, La Nostra Vita) is vanaf vandaag te zien in de filmtheaters. De film geeft een ontroerend en vrolijk beeld van de jaren zeventig met in de hoofdrol de ouders: de vader is een eigenzinnige kunstenaar en de moeder heeft genoeg van zijn escapades met de tientallen naaktmodellen in zijn atelier. De kinderen zijn getuige van deze wilde jaren en van de liefde tussen hun ouders. De belangrijkste getuige is de oudste zoon Dario met een Super-8 camera, gebaseerd op Daniele Luchetti’s eigen familiegeschiedenis.

Lees hier wat de pers ervan vindt:

NRC Handelsblad:

“Ode aan zijn ouders en hun maffe idealen”

“De film bekoort door zijn emotionele rijpheid.”

1/2 De Telegraaf:

“Een droogkomisch, aandoenlijk drama over die ‘goeie ouwe tijd (anni felici).”

“Een tragikomedie die met zijn warme zomertinten, losse hippiemoraal en wijde pijpen wel heerlijk wegkijkt.”

Het Parool:

“Anni felici biedt een aardig tijdsbeeld van de jaren zeventig.”

De Volkskrant:

“Prachtig vormgegeven, geweldig gespeeld”

“[Luchetti’s] film is een prachtig vormgegeven fantasie met interessant personages, geweldig gespeeld door Kim Rossi Stuart en vooral de beeldschone Micaela Ramazzotti.”

TV Krant:

“Lieve en vrolijke film”

“Het geheel levert een lieve film op zonder al te scherpe kantjes die met een vrolijk en nostalgisch sausje overgoten is.”

Elvsevier:

“Een mooi perspectief (…) toen we er middenin zaten, wisten we het niet, maar dit waren eigenlijk, en ondanks alle gedoe, de wonderjaren voor de kinderen van zijn generatie. En nee, die tijd van onschuld komt nooit meer terug. Fijne zomerfilm”

8weekly.nl:

“Een fantastische jeugdherinnering, een zoektocht naar identiteit, een humoristische, subjectieve visie op de eigen ouders en bovenal een goede film met twee acteurs die elke scène hun klassre tonen.”

Cinema.nl/VPRO:

“[Luchetti] weet uiteindelijk de juiste snaren te raken voor een prettig, bitterzoet drama met een licht komische ondertoon.”

Cineville.nl (Moet je zien in mei):

“Dankzij de ironische toon van Luchetti levert dat een prettig lichtvoetige film op. Zijn boodschap: een traantje hier en daar, dat hoort óók bij geluk.”

Indebioscoop.com

“Aardig tijdsbeeld van de jaren zeventig waarin kunstenaars smeten met verf en open relaties vanzelfsprekend werden.”

½ Filmtotaal:

“Anni Felici is ondanks het vele naakt en de focus op seksuele bewustwording gek genoeg vooral een warm portret gebleven van een familie, die een turbulente (en achteraf gezien toch ook mooie) tijd doormaakt.”

De Filminspecteur:

“Het meest raak in Anni Felici zijn de twee broertjes, de getuigen van alles wat er met hun ouders gebeurt. Vooral de jonge Paolo blijft er heerlijk nuchter onder en zorgt met zijn spontane commentaar voor een aantal mooi komische momenten.”

Wil je meer weten over de regisseur? Daniele Luchetti was vorige week in Amsterdam en werd, onder andere, geinterviewd door Cinema.nl / VPRO. Het video-interview vind je hier.

Ook in het NRC Handelsblad (woensdag 7 mei), NRC Next (donderdag 8 mei) en Het Parool (woensdag 7 mei) vind je interviews met de maker.

Voor meer informatie over de film en waar de film te zien is, kijk hier of raadpleeg de Filmladder.