Menu
Nieuws

01-04-2015

LILTING: een pareltje

Nu te zien in de bioscoop: LILTING – een film van Hong Khaou

Na de plotselinge dood van zijn grote liefde Kai (Andrew Leung), zoekt de alleen achtergebleven Richard (Ben Whishaw) voorzichtig contact met Kai’s Chinees-Cambodjaanse moeder Junn (Cheng Pei Pei).

En dit zegt de pers over de film:

Trouw: “In prachtige, heldere beelden vertelt hij over de kloof tussen de oudere en jongere generatie.”

De Persdienst (o.a. De Stentor en De Gelderlander): “Lilting is een verfijnd drama. Een bijna meditatieve film over verdriet, liefde en acceptatie van wat je aanvankelijk niet begrijpt.”

NU.nl: “Khaou’s debuutfilm is een pareltje van mooi gebalanceerde en ingetogen vertelkunst en erg goed geacteerd.”

de Volkskrant: “De Cambodjaanse regisseur Khaou levert een sensitief en tegelijk keurig afgerond verhaal af.”

NRC: “intens acteerwerk”

Het Parool: “Khaou laat zien dat een culturele clash prachtige ontmoetingen kan opleveren. En dat rouw en spijt elke grens overstijgen.”

Filmtotaal: “hartverscheurend ontroerend”, “Lilting is een aangrijpende en fijnzinnige verkenning van de diverse stadia van rouwverwerking en bovenal een indrukwekkend speelfilmdebuut.”

Filmpjekijken.com: “Niet voor niets wordt hij een van de beste acteurs van zijn generatie genoemd, dat bewijst hij wederom in deze film. Lilting komt binnen als een kettingzaag vol emoties.” – “Lilting gaat onder de huid zitten.”

½ BiosAgenda: “Een aantal woorden dringen zich op bij het zien van Hong’s film; tederheid, gratie, sensitiviteit. Het is een kleine film over grote emoties.”

½ Cinemagazine.nl: “Een ontroerend drama over haperende communicatie en helende liefde.”

VPRO Cinema: “intiem en ingetogen drama”

Indebioscoop.com: “Een ogenschijnlijk zwaar thema, subtiel en sfeervol in beeld gebracht door de van oorsprong Cambodjaanse regisseur Hong Khaou”

Wil je weten waar je de film kan zien? Kijk hier of raadpleeg de Filmladder.