Menu
Nieuws

07-04-2017

Origineel & krachtig: VOIR DU PAYS | nu in de bioscoop!

Voir du Pays van Franse regisseurs Delphine en Muriel Coulin is vanaf vandaag in 14 filmtheaters te zien. Lees hier wat de pers van de film vond:

★★★★ Volkskrant

“De Coulins, die de film samen schreven en regisseerden, leggen een knappe dreiging over het verhaal van de ex-militairen”
“De vrouwelijke militairen zijn prachtig gespeeld door Ariane Labed en Soko”

 ★★★★ NRC

“Regisseurs Delphine en Muriel Coulin maken via strak gestileerde beelden de afstand tussen de groep en de westerse realiteit voelbaar en tastbaar”

★★★★ Parool

“Voir du pays is een originele en krachtige anti-oorlogsfilm.”

★★★★ Filmkrant

“Dat doen de gezusters Coulin heel goed, tegen het drama aan schuren, maar ze gaan nooit te ver. De film balanceert juist op die dunne lijn, telkens wanneer je denkt: nu loopt het uit de hand.”
“Voir du pays is een indringende observatie”

★★★★ AD

“Op originele manier besteden de gezusters Delphine en Muriel Coulin in hun film aandacht aan wat oorlog met mensen doet”.
“Voir du Pays gaat op een subtiele manier om met de impact van oorlog op jonge mensen die ondanks hun uniform ook heel kwetsbaar zijn”.

 ★★★★ Regionale dagbladen

 ★★★1/2 Telegraaf

★★★ Trouw
“Mooi, hoe de maaksters de vrouwen niet afschilderen als knuffelvriendinnen, maar als heel verschillende types die door hun ervaringen misschien wel verder uit elkaar zullen groeien”.

OPZIJ

 “Voir du pays laat overtuigend zien dat vrouwelijke soldaten een tweede oorlog hebben uit te vechten, namelijk die tegen het diepgewortelde seksisme in een macho-instituut als het leger.”

 360

“Ariane Labed en Soko, betoveren elk op haar eigen wijze de critici”.