Menu
Nieuws

20-04-2017

Juweeltje van Aki Kaurismäki: THE OTHER SIDE OF HOPE | Nu in de bioscoop

The Other Side of Hope van Finse grootmeester Aki Kaurismäki is vanaf vandaag in 33 filmtheaters te zien. Lees hier wat de pers van de film vond:

De Volkskrant ★★★★
“Khaled – een indrukwekkend introverte rol van debutant Sherwan Haji”
“Fantastische muziekkeuze”
“Heel spijtig dat de Fin heeft aangekondigd dat dit juweeltje zijn laatste film is”.

Trouw ★★★★
“Kenmerkende schilderachtige tableaus, overgoten met humor”
“Fantastisch hoe Kaurismäki – op het afgelopen filmfestival van Berlijn uitgeroepen tot beste regisseur – de paden van de oude Fin en de jonge Syriërer laat kruisen”.

Parool ★★★★
“De vaste kenmerken van Kaurismäki’s eigenzinnige cinema zijn opnieuw aanwezig – spaarzame, droogkomische dialogen (‘Asiel zoeken is het probleem niet. Daar ben je niet de eerste in’); stoïcijnse hoofdpersonen (met als hoogtepunt het meest pokerface-achtige potje poker uit de filmgeschiedenis); felgekleurde en toch grauw ogende sets”
“Hartverscheurend echt verhaal”

NRC ★★★★
“Een Kaurismäki oogt toch volstrekt eigenzinnig en authentiek”
The Other Side of Hope een lichte, uit duizenden herkenbare Kaurismäki-eske toon. Zijn gortdroge humor zorgt ervoor dat de humanistische boodschap nooit drammerig aanvoelt”

Filmkrant ★★★★
Wat een samenleving is, wat samenleven is, wat inclusiviteit en exclusiviteit betekenen, zal permanent kritisch bekeken en bevraagd moeten worden. Dat is noodzakelijk. Kijk maar naar wat er de afgelopen weken met Turkse Nederlanders gebeurde, die door Nederlands en Turks politiek theater niet meer wisten waar ze het zoeken moeten. Maar gelukkig is er hoop.”

De Telegraaf ★★★1/2
“In The other side of hope stopt hij actuele problemen in een droogkomische jaren 50-setting. Een fijne tegendraadse aanpak, die hem op het afgelopen Filmfestival van Berlijn de Zilveren Beer opleverde”

VARA GIDS

The Other Side of Hope is onmiskenbaar een vintage Kaurismäki-film (over hoop, geloof en liefde/vriendschap)”
“Al zijn films blinken uit in humaniteit”

De Nieuwe Revu ★★★★
“Geweldenaar Kaurismäki overgiet het schrijnende verhaal van een Syrische asielzoeker in Helsinki met zijn beproefde saus van bier, melancholische rockmuziek, maffe karakters en absurde humor”

Elsevier ★★★★
“De onvervangbare Kaurismäki-toon: volstrekt eigen beeldtaal en dito humor.”

Fika Magazine
“Een absolute aanrader!”