Menu
Nieuws

04-07-2017

Félicité I Openingsfilm World Cinema Amsterdam

Félicité opent het World Cinema Festival, de film strijdt samen met negen andere films om de World Cinema Jury Award. Het festival, en daarmee ook de competitie, wordt op donderdag 17 augustus geopend met Félicité, een in de Congolese hoofdstad Kinshasa gesitueerde film van de Frans-Senegalese regisseur Alain Gomis. De regisseur zal ook zelf aanwezig zijn tijdens de openingsavond. Eerder won Félicité al een Zilveren Beer (Grand Jury Prize) op de Berlinale 2017 en in Istanbul de FACE Award voor de Human Rights in Cinema Competitie tijdens het internationale filmfestival. Daarnaast de Best Fiction Feature Film tijdens het African Film Festival in Tarifa en Alain Gomis mocht dit jaar de MOOOV Oevre Award in ontvangst nemen.

Félicité, een vrijgevochten, trotse vrouw, is zangeres in een bar in Kinshasa. Haar leven wordt volledig overhoop gehaald wanneer haar 14-jarige zoon het slachtoffer wordt van een motorongeval. Om hem te redden, gaat ze koortsachtig op zoek naar een oplossing. We volgen Félicité op haar tocht door de zinderende straten van Kinshasa, een bruisende stad vol muziek en dromen…

Félicité draait vanaf 7 september in de bioscoop.

felicite-still-2_rw-846x509