Menu
Nieuws

22-08-2017

Zeven Cinemien films geselecteerd voor European Film Awards

De European Film Academy en EFA Productions kondigden vandaag de 51 films aan die dit jaar geselecteerd zijn voor een nominatie voor de European Film Awards. En maar liefst 7 films van Cinemien maken kans op deze prestigieuze filmprijzen. Het gaat om de volgende films: Layla M. (regie: Mijke de Jong), Loveless (Andrey Zvyagintsev), Sami Blood (Amanda Kernell), Summer 1993 (Carla Simón), The Other Side of Hope (Aki Kaurismäki), The Square (Ruben Östlund) en Tom of Finland (Dome Karukoski).

Met 51 films uit 31 landen die zijn geselecteerd is het ook nog eens extra bijzonder dat er naast Layla M. nog twee andere Nederlandse (co)producties zijn opgenomen in de competitie, namelijk Brimstone en Krotkaya (a gentle creature).

In de komende weken zullen de meer dan 3000 leden van de European Film Academy de nominaties kiezen voor de categorieën beste Europese film, beste regisseur, beste actrice, beste acteur en beste scenarioschrijver.  De nominaties zullen op 4 november tijdens het European Film Festival van Sevilla in Spanje worden bekendgemaakt. Een 7-koppige jury bepaalt wie genomineerd worden in de categorieën beste Europese cinematografie, montage, production design, kostuumontwerp, haar & make-up, muziek en sound design.

De 30ste European Film Awards met de bekendmaking van de winnaars vindt plaats op zaterdagavond 9 december in Berlijn.