Menu
Nieuws

12-09-2017

Walk With Me scoort in de US met een Theatre On Demand-publiek

In Amerika is er enorm veel aandacht voor de documentaire WALK WITH ME ontstaan, de documentaire over spiritueel leider Thich Nhat Hanh die wij 28 september uitbrengen in Nederland. Er zijn inmiddels 194 bevestigde Theatre on Demand-voorstellingen gepland, met nog eens 250 screenings in afwachting van bevestiging.

Maar wat is Theatre on Demand (TOD) precies? In Nederland hanteren we vaak een term als ‘event’ of een ‘speciale screening’. In de US betekent het vooral dat individuen de kans krijgen om een filmscreening te organiseren. Zo kan je een publiek bij elkaar brengen om een film in de lokale bioscoop te vertonen en daaromheen activiteiten te organiseren die in lijn zijn met de film. Het kost je geen huur- en vertoningskosten. Het enige wat je moet doen is het promoten van het event en mensen bij elkaar brengen om een ticket te reserveren.

WALK WITH ME is hard op weg om in de top 20 documentaire releases van dit jaar te komen in de US en heeft nu al één van de sterkste TOD-openingen tot nog toe naast de traditionele release in de bioscopen. Dat het zo goed gaat met WALK WITH ME is niet zo vreemd. Het sluit aan bij een wereldwijde toenemende belangstelling voor wellness, mindfulness en een gezondere levensstijl. In Amerika mediteerden ruim 18 miljoen mensen in 2016 en ook in Nederland doen ruim 1,6 miljoen mensen aan Yoga.

WALK WITH ME heeft een draaiperiode van drie jaren gehad en neemt de kijker mee naar de zen boeddhistische community van beroemde leraar Thich Nhat Hanh. Deze beelden worden aan elkaar verbonden door de prachtige stem van Benedict Cumberbatch die de vroege dagboeken van Thich Nhat Hanh voordraagt.

Het grote doek is niet alleen in de US een perfect middel om de zen-doelgroep samen te brengen om mindfulness te ervaren en meer te weten te komen over Thich Nhat Hanh. Ook in Nederland zijn al talloze events ingepland rondom WALK WITH ME. Je kan ze hier bekijken, op innergy.world, een site op initiatief van Cinemien waar thema’s als bewustzijn, kunst, filosofie, psychologie, gezondheid en wetenschap verder uitgediept worden in audiovisuele vorm en in inspirerende artikelen van verschillende gastbloggers.