Menu
Nieuws

05-10-2017

Sterrenregen (★★★★★) voor Loveless

Loveless, de nieuwe film van regisseur Andrej Zvjagintsev (The Return, Leviathan), wordt unaniem geprezen door de Nederlandse pers. Eerder ook al door de jury van het Filmfestival van Cannes waar het Russische meesterwerk en inzending voor de Oscars de Juryprijs veroverde.

Hierbij een greep uit de landelijke persquotes:

de Volkskrant
‘IJselijk mooi, mysterieus én toegankelijk’

NRC
‘Adembenemend en zielverheffend’

Parool
‘Hartverscheurend en aangrijpend’

Trouw
‘Meesterwerk waarin één vraag telt: waar is de liefde gebleven?’

de Telegraaf
‘De impact van een hamerslag’

Loveless is een parabel over de morele staat van Rusland en haar inwoners die alles op alles zetten om overeind te blijven in de strijd om het dagelijks bestaan. Wanneer het zoontje van het ruziënde echtpaar Boris en Zhenja spoorloos verdwijnt, lijkt niemand zich echt te bekommeren om het lot van het kind. De film is vanaf vandaag in de bioscoop.

dsc3805-small