Menu
Nieuws

21-11-2017

Zegetocht Doof Kind op IDFA

DOOF KIND was op IDFA in een vroeg stadium al stijf uitverkocht. De film kreeg goede pers (vader en zoon waren onder meer uitgenodigd bij Jeroen Pauw) en ook de eerste berichten van het publiek waren zeer lovend en belooft veel goed voor de landelijke release op 1 maart 2018.

De ontroerende (eerste!) film van de baas van Het Ketelhuis, een filmtheater in Amsterdam, Alex de Ronde over zijn dove zoon Tobias laat zien, hoe wat door velen wordt gezien als een handicap, dankzij gebarentaal verandert in een eigen wereld en een rijke cultuur. Door het gebruik van familiefilmpjes zien we hoe Tobias opgroeit. Hij onderhoudt een innige relatie met zijn iets oudere, horende broer, Joachim. Samen blikken ze in de film terug op hun jeugd.

Tobias werkt nu als docent Nederlandse Gebarentaal waar horende studenten zijn taal en cultuur leren kennen. Zijn onvoorwaardelijke acceptatie van zijn doofheid biedt gelegenheid tot het aan de orde stellen van allerhande vragen in de documentaire, die variëren van de problemen van het grootbrengen van een doof kind en de effecten daarvan op de overige gezinsleden tot aan de soms absurde gevolgen van een gehandicaptenstatus.

Bekijk hier de trailer van Doof Kind.

doof-kind-06