Menu
Nieuws

30-11-2017

Cinemien Special: op zoek naar Alberto Giacometti

Hierbij presenteren wij twee video’s in de reeks ‘Op zoek naar Giacometti’. Met verschillende bekenden uit de film- en kunstwereld zijn we op zoek gegaan naar de essentie van en verhalen over Alberto Giacometti en zijn werk. Zijn enige twee werken in Nederland zijn te zien in het Kröller-Müller Museum en het Stedelijk Museum (waar deze echter niet tentoongesteld staat. Sonde!). De kunstwerken van Giacometti worden tegenwoordig voor een record bedrag geveild. 2 december gaat de film Final Portrait in première tijdens een bijzondere dag in het Kröller-Müller Museum. De film vertelt het verhaal over Giacometti en het laatste schilderijportret die hij heeft gemaakt, namelijk die van James Lord, zijn vriend en biograaf. Vooral de worsteling die hij ondergaat om het af te maken staat centraal en staat symbool voor zijn strijd met zijn innerlijke ‘demonen’.

Final Portrait gaat op 7 december landelijk uit in de bioscoop.

De eerste Cinemien Special die wij speciaal gemaakt hebben als achtergrond informatie over Giacometti, de film en de première op 2 december in het Kröller-Müller bestaat uit een interview met Lisette Pelsers, de directeur van het Kröller-Müller Museum. In dit tweede deel van de reeks praten we met acteur Hans Croiset, een fan van het werk van Alberto Giacometti. Ook bij hem spat de passie er vanaf!

Interview Lisette Pelsers:

Interview Hans Croiset:

knipsel