Menu
Nieuws

07-12-2017

Goede ontvangst voor Final Portrait

Lovende woorden van binnenlandse pers en publiek voor de Alberto Giacometti verfilming Final Portrait. Dat is wat de film van Stanley Tucci ook toekomt. De intense vertolking van Geoffrey Rush als Giacometti en de secure regie van Tucci worden enorm geprezen. Dat merkten we al bij de bijzonder geslaagde première van de film in het Kröller-Müller museum op 2 december jongstleden. Het publiek genoot van de film, waarbij ook nog een rondleiding werd georganiseerd door hét museum waar het enige beeld van Giacometti tentoongesteld staat in Nederland (het Stedelijk heeft er ook één, maar die staat niet opgesteld).

Ook de recensies over de film waren zeer positief. Eerder al in het buitenland, waar The Guardian en Empire Magazine bijvoorbeeld al 4 sterren aan de film gaven, maar nu ook in eigen land. Zie hierbij een greep uit de reacties van de binnenlandse pers:

Parool “Een geweldig inkijkje in Giacometti’schaotische privéleven”

NRC “Een verukkelijke kleine film”

Filmkrant “Klein van omvang, groots van emoties en ambitie”

Cinemagazine.nl “Een overtuigende biografische schets”

Bekijk hier het derde deel van de Cinemien Special ‘Op zoek naar Giacometti’ met de directrice van het Street Art Museum Amsterdam, Anna Stolyarova:

DSC_7513.jpg