Menu
Nieuws

08-01-2018

Digitale restauratie van THE MATCH FACTORY GIRL en retrospectief Aki Kaurismäki

Vanaf 4 januari in de filmtheaters | De digitale restauratie van THE MATCH FACTORY GIRL is nu in de filmtheaters te zien, samen met vijf lange en twee korte films uit het Aki Kaurismäki oeuvre.

De Finse grootmeester Aki Kaurismäki heeft een van de hoogtepunten uit zijn omvangrijke, eigenzinnige oeuvre, de moderne klassieker The Match Factory Girl (1990), digitaal gerestaureerd. The Match Factory Girl is een zwarte komedie met een schitterende hoofdrol van Kati Outinen, die de verlegen, jonge Iris speelt. Iris zit gevangen in een uitzichtloze situatie. Ze woont nog thuis bij haar dominante, egoïstische ouders en werkt achter de lopende band in een luciferfabriek. Ook in de liefde wil het niet zo vlotten. Als ze eindelijk een man aan de haak heeft geslagen, raakt ze gelijk zwanger, maar wil de man in kwestie niets meer met haar te maken hebben. Voor Iris is de maat vol en is de tijd aangebroken om wraak te nemen.

De andere films zijn: Leningrad Cowboys Go America, The Man without a Past, Le Havre en The Other Side of Hope en twee kortjes: Valimo en Those Where the Days.

Voor een actuele lijst:
klik hier

Wist je dat het programma ook online gaat draaien bij PICL.
Klik hier

En als je de box graag wilt hebben, dan kun je de Essential 5 van Aki ook op DVD in huis halen.