Menu
Nieuws

25-01-2018

Doof Kind on tour

Met het winnen van de IDFA Audience Award maakte Doof Kind een vliegende start. Afgelopen weekend reisden maker Alex de Ronde en zoon Tobias naar Zeeland om daar Film by the Sea door het jaar bij te wonen. De Q&A na afloop was een groot succes. Dat gebarentaal een volwaardige taal is en dat het hoog tijd is dat de Nederlandse Gebarentaal als officiële taal erkend moet worden, was voor iedereen wel duidelijk. De komende weken trekken Alex en Tobias verder door het land en worden er meerdere debatten en Q&A’s georganiseerd.

De kracht en het belang van de gebarentaal voor de dovencultuur wordt in de film op een uiterst onderhoudende en humoristische manier onder de aandacht gebracht.

Voor altijd toerist in eigen land blijven of de koning te rijk zijn in het land der doven: een internationaal, maar piepklein koninkrijkje? Dat is het dilemma dat permanent boven het hoofd leek te hangen van Tobias, de in 1989 in Amsterdam stokdoof geboren zoon van Alex de Ronde. Leek… want hij wekt sterk de indruk dat hij al lang de knoop heeft doorgehakt. ‘’Ik heb de horende wereld niet nodig.’’

Vanaf 1 maart is Doof Kind in de Nederlandse filmtheaters te zien.