Menu
Nieuws

21-02-2018

Doof Kind geselecteerd voor diverse internationale festivals

De documentaire Doof Kind, die vorig jaar tijdens IDFA, de grote publieksprijs in ontvangst mocht nemen, is geselecteerd voor diverse internationale festivals. Doof Kind was, na IDFA, deze maand al te zien tijdens het Docpoint Festival in Helsinki. Maker Alex de Ronde reist begin maart naar Griekenland voor het 20th Thessaloniki Documentary Festival en mid maart gaat hij samen met zoon en hoofdpersoon Tobias de Ronde naar het One World Festival in Praag. Deze maand toeren Alex en Tobias nog door het land en zijn ze bij diverse voorstellingen van Doof Kind aanwezig. Vanaf 1 maart is Doof Kind te zien in Nederlandse filmtheaters.

Over de film:

Maker en vader Alex de Ronde schetst een liefdevol en ontroerend portret van zijn zoon, de aanstekelijke dove Tobias, die zijn draai heeft gevonden in het leven en zichzelf bepaald niet zielig vindt.  We volgen Tobias op het snijvlak van verleden en toekomst. Door het gebruik van familiefilmpjes zien we hoe Tobias opgroeit. Hij onderhoudt een innige relatie met zijn iets oudere, horende broer, Joachim. Samen blikken ze met gevoel voor humor en genegenheid terug op hun jeugd.

Alex de Ronde heeft twee korte films geproduceerd: De reorganisatie van de afdeling herhuisvesting Franeker (2006, Eddy Terstall & Hans Teeuwen) en Peptalk (2014, Joppe van Hulzen). Doof Kind is zijn debuut als documentaire regisseur.  Pieter van Huystee Film is de producent van de film. Cinemien brengt Doof Kind op 1 maart uit in de Nederlandse filmtheaters.

Klik hier voor de trailer.