Menu
Nieuws

29-03-2018

November in premiere tijdens Imagine Film Festival

Op 15 april gaat de film November in premiere op het Imagine Film Festival in EYE. Regisseur Rainer Sarnet komt naar Nederland en is aanwezig bij de première die zondagmiddag. De film won tijdens het Tribeca Film Festival de prijs voor beste cinematografie. Rainer Sarnet schrijft meestal zijn eigen scenario’s, maar baseert ze vaak op literaire klassiekers, zoals in dit geval op het boek Rehepapp. Zijn vorige film Idioot ging in première op het Busan International Film Festival, won ‘the Film of the year in 2011 Estonian Cultural Endowment award’ en de FIPRESCI prijs op het Palic Film Festival 2012. November sleepte afgelopen weekend maar liefst acht prijzen in de wacht op het Estonian Film & TV Gala (de Estlandse Gouden Kalveren uitreiking) waaronder die voor Beste Sound Design door Marco Vermaas (NL).

Over de film

November is een mix van zwarte magie, humor en romantiek. Sarnets film is een donker sprookje over een onbeantwoorde liefde, de film is gebaseerd op een bekende Estlandse cult roman. In deze film komen heidense verhalen en Christelijke mythen samen. Het verhaal speelt in Estland, een plek waar weerwolven leven, de pest heerst en geesten ronddwalen. Overleven in deze ruwe samenleving is niet makkelijk. Het boerenmeisje Liina is verliefd op dorpsjongen Hans. Hans is dolverliefd op een Duitse barones die alles behelst wat hij zoekt in een vrouw. Liina geeft niet op en gaat de strijd aan om Hans te winnen. Het wordt een zoektocht van de ene ziel naar de andere, wanneer verkoop je je ziel en hoe leef je verder zonder ziel? Cast: Dieter Laser, Rea Iest, Jörgen Liik, Arvo Kukumägi.

Over de producent

November is geproduceerd door Katrin Kissa (Homeless Bob Production – Estland) in coproductie met Ellen Havenith (PRPL – Nederland) en  Lukasz Dziecisiol‚ (Opus Film – Polen). De film is tot stand gekomen met steun van MEDIA, Estonian Film Institute, Estonian Cultural Endowment, Nederlands Film Fonds, Netherlands Film Production Incentive, Polish Film Institute & Eurimages.

Over Imagine Film Festival

Al ruim dertig jaar is het festival voor de fantastische film in Nederland. Bij Imagine staat de verbeelding centraal – zij verruimt de blik, ontdekt nieuwe en onbekende werelden en laat ons anders kijken naar onze eigen wereld. De fantastische film is bij uitstek een platform voor  gedachte-experimenten en toekomstverkenningen. In een breed en gevarieerd programma stelt Imagine elf dagen lang de volle breedte van de fantastische film centraal. Imagine prikkelt en stimuleert de verbeelding om andere en toekomstige werelden te verkennen, het onbekende en ondenkbare te onderzoeken en een andere blik op onze eigen wereld te werpen. Het festival gebruikt de kracht van de fantastische film om dit te bereiken. De kaartverkoop is inmiddels gestart, tickets en meer info vind je op: www.imaginefilmfestival.nl.

Cinemien brengt de film op 24 mei uit in de Nederlandse filmtheaters.

https://cinemien.nl/film/november/