Menu
Nieuws

12-04-2018

RAFIKI in Certain Regard programma Cannes Film Festival 2018

De film RAFIKI van regisseur Wanuri Kahiu is geselecteerd voor het Cannes Film Festival 2018 in de categorie Un Certain Regard. Dat hebben producent Rinkel Film en distributeur Cinemien vandaag bekend gemaakt. De film, met in de hoofdrollen Samantha Mugatsia (Kena) en Sheila Munyiva (Ziki), zal op het festival haar wereldpremière beleven. Het scenario is geschreven door Wanuri Kahiu en Jenna Bass. De film is geproduceerd door Big World Cinema (ZA) in coproductie Reinier Selen van Rinkel Film, MPM Films (FR), Schortcut Films (LB), Ape&Bjorn (NO), Razor Film (DE), Afrobubblegum (KE).

“Good Kenyan girls become good Kenyan wives”, maar Kena en Ziki streven naar meer. Ondanks de politieke rivaliteit tussen hun families, verzetten zij zich en blijven hechte vrienden die elkaar steunen om hun dromen in een onderdrukkende maatschappij te achtervolgen. Wanneer de liefde tussen hun opbloeit wordt de druk ondraaglijk, waardoor de twee meisjes gedwongen worden om te kiezen tussen geluk en veiligheid.

De 71ste editie van het Cannes Film Festival zal plaatsvinden van 8 mei tot 19 mei 2018. Rafiki is geselecteerd voor Un Certain Regard.

De makers
De film is geregisseerd door Wanuri Kahiu, bekend van Ras Star, From a Whisper en Pumzi. Voor haar laatste twee films heeft ze verscheidene awards gewonnen. Het scenario van Rafiki is geschreven door Wanuri Kahiu en Jenna Bass (The Tunnel, Love the One You Love, High Fantasy). De film is geproduceerd door Big World Cinema (ZA) in coproductie met Reinier Selen van Rinkel Film (Lucia de B.,  Süskind, Achtste Groepers Huilen Niet, Van God Los), MPM Films (FR), Schortcut Films (LB), Ape&Bjorn (NO), Razor Film (DE), Afrobubblegum (KE).

De film is gefinancierd door het ACP-EU Support Programma (ZA), Schortcut Films (LB), Nederlands Filmfonds + Hubert Bals Fonds (NL), Berlinale World Cinema Fund (DE), CNC Cinema du Monde (FR), Sorfond (NO). De film wordt in de BENELUX gedistribueerd door Cinemien en de international sales is in handen van MPM Premium.