Menu
Nieuws

19-04-2018

Nico 1988 I Rock-‘n-roll never dies

Vanaf vandaag is Trine Dyrholm, in de woorden van De Telegraaf “één van Europa’s beste en meest veelzijdige actrices”, te zien als Nico aka Christa. Trine Dyrholm won in 2016 een Zilveren Beer voor haar rol in Thomas Vinternbergs The Commune.

Singer-songwriter Nico nadert de vijftig en leidt een teruggetrokken leven in Manchester, waar weinig nog doet denken aan haar roemruchte jaren als muze van Andy Warhol en zangeres van The Velvet Underground in de sixties. Ooit werd ze aanbeden vanwege haar legendarische schoonheid, nu maakt ze zich niet meer druk om haar uiterlijk en ook haar carrière lijkt voorbij, tot haar nieuwe manager haar en haar oude band op tournee door Europa stuurt. Nico, 1988 is een muzikale roadmovie over de wedergeboorte van een dappere en eigenzinnige artiest, moeder en vrouw achter het icoon.

Deze week is er ook weer een Cinemien Special verschenen.

De regisseur Susanna Nichiarreli en Trine Dyrholm waren in januari tijdens IFFR in Rotterdam. Afgelopen maandag was er een première in poptempel Paradiso.
Nico zelf trad daar nog op in 1987. Carol van Dijk (Bettie Serveert) & The Tambles – Paradiso. Uiteraard werd voorafgaand aan het optreden de film vertoond.

Kijk hier waar de film is te zien:

Nico, 1988