Menu
Nieuws

26-04-2018

Lazzaro Felice in hoofdprogramma Cannes I Girl in Certain Regard

Tijdens de 71ste editie van het Cannes Film Festival, dat zal plaatsvinden van 8 mei tot 19 mei 2018, dingt LAZZARO FELICE mee in de officiële selectie. De film GIRL zit in het Certain Regard programma

De film LAZZARO FELICE van Alice Rohrwacher laat zien welke grote veranderingen de afgelopen jaren in de Italiaanse maatschappij hebben plaatsgevonden. Lazzaro, een ietwat naïeve man is opgegroeid in een boerengehucht, waar hij nooit in aanraking is gekomen met de moderne wereld. Een poëtisch sprookje dat de diepgaande omwentelingen van de Italiaanse samenleving in de laatste 30 jaar vertelt. In de hoofdrollen Nicoletta Braschi, Serge Lopéz, Alba Rohrwacher.

Alice Rohrwacher is een Italiaanse regisseuse en scenarioschrijfster en de jongere zus van Alba Rohrwacher. Haar eerste speelfilm Corpo Celeste werd in 2011 geselecteerd voor de Quinzaine des réalisateurs op het Filmfestival van Cannes en genomineerd voor de Camera d´Or. Haar tweede film Le Meraviglie won in 2014 de Grand Prix van Cannes. Alba was een Shooting Star op het Filmfestival van Berlijn in 2008 en won de prijs van Beste Actrice op het Filmfestival van Venetië voor haar rol in Hungry Hearts (2014).

Nicoletta Braschi is een Italiaanse actrice vooral bekend door haar rol in La Vita e Bella, waarin ze naast Roberto Benigni speelt. Daarnaast werkte ze ook samen met Jim Jarmusch (Mystery Train, Down By Law). Sergi Lopez werd vooral bekend door zijn rol van psychopaat in Harry, un ami qui vous veut du bien (2001) waarvoor hij de Ceasar voor Beste Acteur behaalde.

GIRL is geselecteerd voor Un Certain Regard. GIRL, het speelfilmdebuut van de Belgische filmmaker Lukas Dhont vertelt het verhaal van de 15-jarige Lara die het wil maken als ballerina. Samen met haar vader trotseert ze de wereld, maar het is vooral haar lichaam dat tegenstribbelt, want Lara is geboren als jongen. De rol van Lara wordt vertolkt door Victor Polster. Arieh Worthalter speelt Lara’s vader.