Menu
Nieuws

24-05-2018

November I Magie en folklore in zwart-wit

Vanaf vandaag draait het zwart-wit sprookje van Rainer Sarnet in de filmtheaters.  De film ging in april in première tijdens het Imagine Filmfestival. De Volkskrant verblijdt ons met enkele mooie quotes: “als kijker tuimel je bij deze verduiveld geestige film van de ene verbazing in de andere” – “Het maakt November grappig, donker, absurd en onvoorspelbaar”-“De shots zijn beeldschoon” – “Wie naar de bioscoop gaat om zich te laten meezuigen in compleet andere werelden, om dingen te zien die hij nog niet eerder zag, mag November sowieso niet missen”. En Het Parool gebruikt het prachtige filmbeeld als coverbijlage. Trouw noemt “’November’ is de mafste creatie in tijden, een film uit Estland die zich van niets of niemand iets aantrekt en helemaal zijn eigen gang gaat”. Ook NRC is te spreken over de film “Alles is mogelijk in dit fascinerende sprookje”.

November is een mix van zwarte magie, humor en romantiek.

Sarnets film is een donker sprookje over een onbeantwoorde liefde, de film is gebaseerd op een bekende Estlandse cult roman. In deze film komen heidense verhalen en Christelijke mythen samen. Het verhaal speelt in Estland, een plek waar weerwolven leven, de pest heerst en geesten ronddwalen. Overleven in deze ruwe samenleving is niet makkelijk. Het boerenmeisje Liina is verliefd op dorpsjongen Hans. Hans is dolverliefd op een Duitse barones die alles behelst wat hij zoekt in een vrouw. Liina geeft niet op en gaat de strijd aan om Hans te winnen. Het wordt een zoektocht van de ene ziel naar de andere, wanneer verkoop je je ziel en hoe leef je verder zonder ziel?