Menu
Nieuws

24-05-2018

Viertal prijzen voor Lukas Dhonts Girl in Cannes I Lazarro Felice prijs voor Beste Scenario

Tijdens het Filmfestival van Cannes sleepte GIRL maar liefst vier prijzen in de wacht. De film werd vertoond in het Certain Regard programma. Debuterend regisseur Lukas Dhont werd bekroond met de prestigieuze Camera d’Or en mocht ook de Queer Palm in ontvangst nemen. De jonge hoofdrolspeler Victor Polster won de prijs voor de Beste Acteur en de internationale pers beloonde GIRL met de Prix FIPRESCI. Bij de wereldpremière tijdens het Filmfestival  van Cannes werd Girl beloond met een minutenlang durende staande ovatie. GIRL schetst het leven van de 15-jarige Lara, wier grootste droom is om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen. Echter, samen met haar vader en jonge broertje tracht ze de wereld te trotseren.  Cinemien brengt de film dit najaar in de bioscoop.

Ook de film Lazarro Felice viel in de prijzen.  De film draaide mee in het hoofdprogramma van het Cannes Filmfestival. Regisseur Alice Rohrwacher kreeg de prijs voor Beste Scenario.

De film LAZZARO FELICE van Alice Rohrwacher laat zien welke grote veranderingen de afgelopen jaren in de Italiaanse maatschappij hebben plaatsgevonden. Lazzaro, een ietwat naïeve man is opgegroeid in een boerengehucht, waar hij nooit in aanraking is gekomen met de moderne wereld. Een poëtisch sprookje dat de diepgaande omwentelingen van de Italiaanse samenleving in de laatste 30 jaar vertelt. In de hoofdrollen Nicoletta Braschi, Serge Lopéz, Alba Rohrwacher. De film draait vanaf 16 oktober in de Nederlandse filmtheaters.