Menu
Nieuws

28-06-2018

Voyage of Time in release

De nieuwe Terrence Malick Voyage of Time draait vanaf nu in de filmtheaters. De film is zijn levenswerk en veel andere films komen samen in dit filmproject over het ontstaan van de aarde.

Trouw over de film: “Je zou kunnen zeggen dat Hollywood-maestro Terrence Malick (74) zijn hele leven heeft toegewerkt naar ‘Voyage of Time: Life’s Journey’, een natuurfilm zoals je die niet eerder zag. In fabelachtige beelden schetst hij het ontstaan van de aarde, waarbij verwondering over de schoonheid van de natuur voorop staat”

Het Parool stelt: “In Voyage of Time gaan majestueuze beelden van sterren en planeten naadloos over in delende cellen, moleculen en zonsopkomsten; lavastromen worden afgewisseld met spuitende geisers, rivieren en de wonderlijkste schepselen uit de natuur. Op de geluidsband wisselen bombastisch gedreun en hemels minimale muziek van Arvo Pärt elkaar af”

NRC schrijft het volgende: “Het scheppingsverhaal is grandioos. En dan bedoel ik niet de mythes die het ontstaan van aarde en mens verhalen, maar de wordingsgeschiedenis van Terrence Malicks Voyage of Time”.

Benieuwd geworden naar Terrence Malick zijn idee over de schepping van de aarde, klik dan hier om te zien waar de film draait.

De documentaire VOYAGE OF TIME: LIFE’S JOURNEY beschrijft het ontstaan van het universum. Oogverblindende beelden schetsen de oorsprong en de uiteindelijke ondergang van de aarde en het heelal, van de geboorte tot de dood, waarbij de grootste kosmische krachten tot de kleinste ecosystemen voorbij komen. De beelden worden begeleid door de voice-over van tweevoudig Oscarwinnares Cate Blanchett.