Menu
Nieuws

23-07-2018

GIRL valt weer in de prijzen

Victor Polster sleept opnieuw een prijs in de wacht voor zijn hoofdrol in de film GIRL van regisseur Lukas Dhont. Hij kreeg de prijs voor de Beste Acteerprestatie op het internationale filmfestival van Odessa in Oekraïne. Dit voorjaar viel de film al meermalen in de prijzen tijdens het filmfestival in Cannes. Debuterend regisseur Lukas Dhont werd bekroond met de prestigieuze Camera d’Or en mocht ook de Queer Palm in ontvangst nemen. De jonge hoofdrolspeler Victor Polster won de prijs voor de Beste Acteur en de internationale pers beloonde GIRL met de Prix FIPRESCI.

Sindsdien gaat de prijzenregen verder, met bekroningen op filmfestivals in Karoly Grady (Tsjechië) en in Palic (Servië). De film is ook genomineerd voor de LUX Filmprijs van het Europees Parlement.

GIRL schetst het leven van de 15-jarige Lara, wier grootste droom is om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen. Echter, samen met haar vader en jonge broertje tracht ze de wereld te trotseren. De film is vanaf 1 november in de Nederlandse filmtheaters te zien.

Voor meer informatie klik hier