Menu
Nieuws

28-08-2018

Vier Cinemien films genomineerd voor de European Film Awards

Een viertal Cinemien films is geselecteerd voor de European Film Awards.

What Will People Say van Iram Haq, Girl van Lukas Dhont, Lazarro Felice van Alice Rohrwachter en Cobain van Nanouk Leopold. Cobain ging begin dit jaar tijdens de Berlinale in première en draaide al in de Nederlandse bioscopen. De film is recent op DVD verschenen. What Will People Say is vanaf 20 september in de filmtheaters te zien en vertelt het autobiografische verhaal van regisseur Iram Haq. What Will People Say is een aangrijpend en ontroerend verhaal over de complexe relatie tussen een vader en zijn dochter, een jong meisje dat haar eigen weg moet vinden. De zestienjarige Nisha leidt een dubbelleven. Thuis, bij haar ouders is ze de perfecte Pakistaanse dochter, maar als ze uitgaat met haar vrienden is ze een doorsnee Noorse tiener. Als haar vader haar met haar vriendje betrapt, stort Nisha’s wereld in. Haar ouders willen een voorbeeld stellen en besluiten haar te kidnappen en haar onder te brengen bij familie in Pakistan. In een land waar ze nooit gewoond heeft, wordt Nisha gedwongen zich aan te passen aan de cultuur van haar ouders.

Girl van Lukas Dhont is de Belgische inzending voor de Oscars en wist tijdens het filmfestival in Cannes een viertal prijzen in de wacht te slepen. Girl schetst het leven van de 15-jarige Lara, wier grootste droom is om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen. Echter, samen met haar vader en jonge broertje tracht ze de wereld te trotseren. Girl draait vanaf 1 november in de filmtheaters.

Ook de film Lazarro Felice ging in Cannes in première. In Nederland is de film volgend jaar te zien.

In totaal zijn er 49 lange speelfilms uit 35 landen geselecteerd voor een nominatie voor de European Film Awards 2018.

De 31ste European Film Awards met de bekendmaking van de winnaars vindt plaats op zaterdagavond 15 december in Sevilla.