Menu
Nieuws

13-09-2018

Soundtrack Girl maakt kans op twee World Soundtrack Awards

Op 17 oktober worden in Gent de World Soundtrack Awards (WSA) uitgereikt, een van de meest prestigieuze evenementen in de wereld van de filmmuziek.

In Nederland gaat de film pas vanaf 1 november in de bioscopen draaien, toch is de score van de Belgische Oscarkandidaat Girl – de debuutfilm van Lukas Dhont – nu al genomineerd voor een tweetal muziekprijzen: de prijs voor ‘Discovery of the Year’ en ‘Beste originele score voor een Belgische productie’. De soundtrack is gemaakt door de jonge Franse componist Valentin Hadjadj.

Al eerder werd bekend dat Girl de Belgische Oscarinzending is.

Tijdens het Filmfestival van Cannes sleepte GIRL verschillende prijzen in de wacht. Debuterend regisseur Lukas Dhont werd bekroond met de prestigieuze Camera d’Or, de jonge hoofdrolspeler Victor Polster won de prijs voor de Beste Vertolking in Un Certain Regard, de internationale pers beloonde GIRL met de Prix FIPRESCI en de film won ook nog eens de Queer Palm. Bij de wereldpremière tijdens het Filmfestival van Cannes werd de film beloond met een minutenlang durende staande ovatie. GIRL schetst het leven van de 15-jarige Lara, wier grootste droom is om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen. Echter, samen met haar vader en jonge broertje tracht ze de wereld te trotseren.