Menu
Nieuws

13-09-2018

What Will People Say I Noorse Oscar-inzending

What Will People Say is de Noorse Oscar-inzending. De film is het autobiografische verhaal van regisseur Iram Haq.  What Will People Say is een aangrijpend en ontroerend verhaal over de complexe relatie tussen een vader en zijn dochter, een jong meisje dat haar eigen weg moet vinden. De zestienjarige Nisha leidt een dubbelleven. Thuis, bij haar ouders is ze de perfecte Pakistaanse dochter, maar als ze uitgaat met haar vrienden is ze een doorsnee Noorse tiener. Als haar vader haar met haar vriendje betrapt, stort Nisha’s wereld in. Haar ouders willen een voorbeeld stellen en besluiten haar te kidnappen en haar onder te brengen bij familie in Pakistan. In een land waar ze nooit gewoond heeft, wordt Nisha gedwongen zich aan te passen aan de cultuur van haar ouders. De film ging eerder dit jaar in première tijdens IFFR en is vanaf 20 september in de Nederlandse filmtheaters te zien.

Eerder werd al bekend dat twee andere Cinemien titels meedingen naar de Oscar voor Beste Buitenlandse film. Werk Ohne Autor is de Duitse inzending en Girl de Belgische inzending.