Menu
Nieuws

02-11-2018

Girl coming out

Girl had een droomdebuut tijdens het filmfestival in Cannes. Daar werden maar liefst vier prijzen gewonnen. De prijzen stromen nog steeds binnen. De film draaide op vele festivals van China tot San Sebastian, van Londen tot Philadelphia. Inmiddels zijn er een twintigtal prijzen uitgereikt, breekt de film records in Frankrijk, werd de film met vijf sterren recensies bekroond in België en weet ook daar het publiek Girl te waarderen. Regisseur Lukas Dhont bezocht Nederland tweemaal en betoverde de pers met zijn uiterst integere en liefdevolle verhaal over de ontstaansgeschiedenis van de film. Ook bezocht hij diverse theaters en had hij graag nog aan veel meer theaters een bezoek gebracht.

GIRL schetst het leven van de 15-jarige Lara, wier grootste droom is om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen. Echter, samen met haar vader en jonge broertje tracht ze de wereld te trotseren. Andere prijzen: Polster won de prijs voor de Beste Acteerprestatie op het internationale filmfestival van Odessa (Oekraïne). Girl won de Gouden Toren, de Prijs voor Beste Film, op het Europees Filmfestival in het Servische Palic en de publieksprijs voor de beste Europese film in San Sebastian. Tijdens het Filmfestival van Cannes sleepte GIRL verschillende prijzen in de wacht. Debuterend regisseur Lukas Dhont werd bekroond met de prestigieuze Camera d’Or, de jonge hoofdrolspeler Victor Polster won de prijs voor de Beste Vertolking in Un Certain Regard, de internationale pers beloonde GIRL met de Prix FIPRESCI en de film won ook nog eens de Queer Palm. Bij de wereldpremière tijdens het Filmfestival van Cannes werd de film beloond met een minutenlang durende staande ovatie. Klik hier om te kijken waar de film is te zien.