Menu
Nieuws

12-11-2018

Lazzaro Felice genomineerd voor Beste Europese Film, regisseur, actrice en scenarioschrijver

Afgelopen weekend zijn de nominaties bekendgemaakt van de European Film Awards. Lazzaro Felice is in meerdere categorieën genomineerd. Alice Rohrwacher is genomineerd als Beste Europese Regisseur en Beste Europese Scenarioschrijver. Daarnaast is de film in de running voor Beste Europese Film en zus Alba Rohrwacher is genomineerd als Beste Europese Actrice.

De film vertelt het verhaal van een ontmoeting tussen Lazzaro, een plattelandsjongen met zo’n goede inborst dat hij het stempel “simpel van geest” krijgt, en Tancredi, een jonge edelman die regelmatig het slachtoffer is van zijn eigen verbeelding. Het leven in het geïsoleerde plattelandsdorp Inviolata wordt gedomineerd door Marchesa Alfonsina de Luna, de koningin van de sigaret. Wanneer Tancredi hulp vraagt aan de goedgelovige Lazzaro bij het in scène zetten van zijn eigen ontvoering, ontstaat er een bijzondere band tussen de twee. Hun uitzonderlijke vriendschap zorgt voor een opmerkelijke verplaatsing in tijd en ruimte in dit prachtige moderne Italiaanse sprookje. De film gaat begin 2019 in de filmtheaters draaien.

Ook de film Girl is genomineerd als Beste Film en Victor Polster is genomineerd als Beste Acteur. Girl draait nu in de bioscoop.