Menu
Nieuws

14-01-2019

Wereldpremière God Only Knows I IFFR

De wereldpremière van God Only Knows vindt plaats tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR) op dinsdag 29 januari . God Only Knows is deel van Signatures selectie, het programma voor nieuw werk van gevestigde filmauteurs en festivalveteranen Monic Hendrickx, Elsie de Brauw en Marcel Musters spelen de hoofdrollen in God Only Knows. Deze ontroerende tragikomische vertelling van regisseur Mijke de Jong is een feest van herkenning. De Jongs voorgaande film Layla M. was in 2017 de Nederlandse Oscarinzending voor Beste Buitenlandse film.

De film gaat over de onvoorwaardelijke liefde tussen broers en zussen en hoe je ze tegelijkertijd soms achter het behang zou willen plakken. Twee totaal verschillende zussen bekommeren zich ieder op hun eigen manier om hun broer die overspannen thuis zit. De familieverhoudingen komen al snel onder spanning te staan door hun verschillende opvattingen over de juiste zorg voor hun broer. Want hoe zorg je nou eigenlijk echt goed voor elkaar? Terwijl ze naar buiten toe proberen om een zinvol leven te leiden, laten ze naar elkaar toe alle decorum vallen zoals alleen broers en zussen dat kunnen.

Mijke de Jong heeft al veel films op IFFR vertoond, waaronder Bluebird in 2005. In haar nieuwe film, God Only Knows, ontvouwen zich via pijnlijke en grappige momenten de achtergronden en details van een herkenbare en innige familierelatie. Als de vijftiger Thomas vlak voor Pasen mentaal instort, schiet zijn grote zus Doris onmiddellijk te hulp. Hun zusje Hannah gelooft niet dat dit is wat hij nodig heeft. God Only Knows draait vanaf 4 april in de Nederlandse filmtheaters.