Menu
Nieuws

04-02-2019

Lazzaro Felice wint IFFR Youth Jury Award

De jongerenjury van IFFR beloonde Lazzaro Felice van Alice Rohrwacher met de IFFR Youth Jury Award. De jury stelde: “De surreële ervaring van de film sluit perfect aan bij het festivalthema van dit jaar: feel IFFR.”
De film won vorig jaar de prijs voor het Beste Scenario in Cannes en was in meerdere categorieën genomineerd voor de European Film Awards.

De film vertelt het verhaal van een ontmoeting tussen Lazzaro, een plattelandsjongen met zo’n goede inborst dat hij het stempel “simpel van geest” krijgt, en Tancredi, een jonge edelman die regelmatig het slachtoffer is van zijn eigen verbeelding. Het leven in het geïsoleerde plattelandsdorp Inviolata wordt gedomineerd door Marchesa Alfonsina de Luna, de koningin van de sigaret.

Wanneer de jonge edelman Tancredi hulp vraagt aan de goedgelovige Lazzaro bij het in scène zetten van zijn eigen ontvoering, ontstaat er een bijzondere band tussen de twee. Hun uitzonderlijke vriendschap zorgt voor een opmerkelijke verplaatsing in tijd en ruimte in dit prachtige moderne Italiaanse sprookje. De film draait vanaf 21 maart in de filmtheaters.