Menu
Nieuws

11-02-2019

Werk Ohne Autor – Never Look Away – Benelux release

De film Werk Ohne Autor draait sinds afgelopen week in de gehele Benelux. Het publiek weet de film te waarderen. In Nederland plust de film in de bioscopen. Ook België heeft een mooie opening met het drie uur durende filmepos.
Over een kleine twee weken weten we of Florian Henckel von Donnersmarck er weer een Oscar beeldje bij heeft gekregen en de film net als Das Leben der Anderen wordt uitgeroepen tot Beste Buitenlandse film.
De film dingt in twee categorieën mee voor de Oscars, te weten Beste Cinematografie en Beste Buitenlandse film. De uitreiking vind plaats op zondag 24 februari.

Regisseur Florian Henckel von Donnersmarck, bekend van het Oscar-winnende Das Leben der Anderen, tekent nu voor de regie van Werk ohne Autor – Never Look Away. Tom Schilling, Paula Beer en Sebastian Koch vertolken de hoofdrollen in dit indrukwekkende filmepos. Kurt (Tom Schilling) groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als hij op de kunstacademie Elisabeth (Paula Beer) ontmoet, worden ze op slag verliefd. Elisabeths vader, Professor Seeband (Sebastian Koch), is niet onder de indruk van Kurt en is hem liever kwijt dan rijk. De twee mannen zijn verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. De dubieuze rol die Seeband tijdens de Tweede Wereld Oorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Als Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook implicaties voor Seeband.

Klik hier voor de speellijst NL

 Klik hier voor de speellijst BE