Menu
Nieuws

21-03-2019

100.000 bezoekers voor Werk Ohne Autor

Het meer dan drie uur durende epos Werk Ohne Autor heeft 100.000 bezoekers naar de bioscopen getrokken. Na acht weken draait de film nog steeds in 45 bioscopen. Regisseur Florian Henckel von Donnersmarck, bekend van het Oscar-winnende Das Leben der Anderen, tekende voor de regie van Werk ohne Autor – Never Look Away. Tom Schilling, Paula Beer en Sebastian Koch vertolken de hoofdrollen in dit indrukwekkende filmepos. De film was genomineerd voor een Golden Globe en had twee Oscar nominaties.

Over de film

Kurt (Tom Schilling) groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als hij op de kunstacademie Elisabeth (Paula Beer) ontmoet, worden ze op slag verliefd. Elisabeths vader, Professor Seeband (Sebastian Koch), is niet onder de indruk van Kurt en is hem liever kwijt dan rijk. De twee mannen zijn verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. De dubieuze rol die Seeband tijdens de Tweede Wereld Oorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Als Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook implicaties voor Seeband.

Heb jij Werk Ohne Autor nog niet gezien? Kijk dan voor een bioscoop bij jou in de buurt op: www.cinemien.nl/film/werk-ohne-autor/